Årskrönika

Vad minns man egentligen av 2010? Efter en titt bland foton tagna under året kommer här en kort återblick.

Januari & Februari: Riktig vinter med mycket snöskottning. Det åktes en del skidor, pulka och spark. En vacker vinter helt enkelt.



Mars: Barnen är sjuka om vartannat. Olle åker in på Mälarsjukhuset i ett par omgångar med lunginflammation. Mitt i detta åker L till Danmark och hämtar hem en hundvalp. Det var kanske inte helt genomtänkt, men söt var hon. Mars måste väl också vara månaden då L blev gravid igen. Hur lyckades vi med det? mitt i kaoset undrar vi båda här hemma.



April & Maj: Skogsutflykternas månader. Vi grillar korv, har picknick och kastar kottar i bäcken. Vi försöker också renovera lite då och då, men det går trögt. Vi tapetserar i alla fall klart ett rum. Sen skaffar vi höns som får flytta in i hundhuset. Storebror och pappa J döper dem till Tant Brun, Tant Lena, Snövit och Vitsnippa...



Sommaren: Går i ett töcken, J är pappaledig till två vildar hela sommaren medans L jobbar.
L drabbades av FVBOS (Female Veterinary Burn Out Syndrome) och bestämde sig för att hon inte vill jobba som Veterinär något mer. En jobbig sommar att lägga till handlingarna och inte tänka så mycket på. Till det positiva, vi odlade i vårat lilla växthus och jisses vad det växte. Tomaterna höll på att växa rakt genom taket. Men någon skörd gav de inte. De blev bara gröna tomater. Däremot så fick vi ganska mycket gurkor.



September: L var banläggare till DM-medeldistans i orientering. Det var väl heller inte det roligaste som hänt under året. Vi lägger det till handlingarna också. (Gud vilken positiv årskrönika det här utvecklar sig till). Det var i alla fall fint i skogen. I september var vi bjudna på bröllop i Roslagens skärgård.



Oktober & November: Äntligen lugn och ro. Inga dumma orienteringsprojekt och inget jobb att vantrivas på. Vi leker. Huset målas utvändigt och vi återupptar renoveringen av vardagsummet. L börjar bli riktigt "tjock och fet" som äldste sonen säger. Foglossningen blir värre och värre och det är svårt att lyfta barn, promenera och bara klä på sig kläder. Ännu värre är det att vända sig i sängen på natten. I slutet på november blir så vardagsrummet äntligen klart och helt plötsligt har vi gått om plats på nedervåningen.



December: December var väntans månad. Barnen väntade på julen, tomten och julklapparna och vi väntade på våran tredje son. Den 18/12 föddes han så äntligen och vi blev så glada. Barnen blev också glada för sin lillebror, men tror de blev ännu gladare när de äntligen fick öppna julklapparna.



Nu är det snart 2011 och vi får hoppas att det blir ett bra år. Vi lär ju inte bli sysslolösa i alla fall med tre små. Nu ska vi äta räkmackor och skåla i cider. Men först skall jag avslöja mina nyårslöften:

1. Inte föda något barn.
2. Komma i form till Beach 2011.
3. Hinna läsa en bok i månaden.

Kommentar: Det lär ju inte vara någon risk för att misslyckas med nr 1 så länge vi har skilda sovrum. Jag och lilleman sover i ett eget rum för att kunna amma på natten utan att störa de andra. Mer om Beach 2011 projektet skall jag avslöja en annan dag.

Gott nytt år!

/ L

Klart att vi orkar!

Fyra barn, en byracka, två katter, ett gammalt hus med en stor trädgård och absolut ingen tid att blogga.

RSS 2.0