Äppelris
Ett husmortips såhär i äppeltider är att koka äppelris. Bra till lunch, middag eller mellanmål.

1 dl grötris
5 dl vatten
5 äpplen
1 dl socker
Äpplena skalas, kärnas ur och skärs i bitar. Vi använder en äppelsvarv. Att köra äppelsvarv är jättekul tycker barnen så det är perfekt sysselsättning för barn som gärna vill hjälpa till.
Lägg äppelbitar, vatten och ris i kastrullen och låt småkoka tills det är mjukt och ganska slätt. Jag brukar vispa det då och då för att sönderdela äppelbitarna och fär att kontrollera att det inte bränner fast. Koktid ungefär 60 minuter. Rör i socker efter tycke och smak.
Servera med mjölk och smörgås.
/ L

1 dl grötris
5 dl vatten
5 äpplen
1 dl socker
Äpplena skalas, kärnas ur och skärs i bitar. Vi använder en äppelsvarv. Att köra äppelsvarv är jättekul tycker barnen så det är perfekt sysselsättning för barn som gärna vill hjälpa till.
Lägg äppelbitar, vatten och ris i kastrullen och låt småkoka tills det är mjukt och ganska slätt. Jag brukar vispa det då och då för att sönderdela äppelbitarna och fär att kontrollera att det inte bränner fast. Koktid ungefär 60 minuter. Rör i socker efter tycke och smak.
Servera med mjölk och smörgås.
/ L
URL: http://mammasophia.blogg.se/
Åh Lisa!!!! Tack för receptet! Har varit på jakt efter det (på fel ställe tydligen) vi fick jämt det hos Barbro o Bengt i Tomta när vi va små :-) Vill göra hemma men vill att det ska smaka som Barbros :-) Får prova ditt recept i se...