Motorsågsmassakern

Igår kom barnens morfar på besök. Med sig hade han motorsågen. Vi har nämligen ett dörrhål mellan hall och ett av rummen på övervåningen som behöver justeras en aning. Dörrhålet skall bli större och en ny dörr skall sättas dit. Dörren inhandlades förresten någon gång under vårvintern, men sen har vi inte kommit så mycket längre.

Nu var det i alla fall dax för sågen. Det flöt på ganska bra och sågspånet yrde och bensinstanken blev närmast olidlig. Brandlarmet gick igång två gånger. Så här såg det ut efteråt:



För dem som inte känner morfar kan jag berätta att han är en mycket speciell filur. Han är vad ska man säga ungefär "lika flexibel som en järnkamin" och sakerna måste göras på ett visst sätt och med absolut rätt verktyg, annars blir det inte roligt och fula ord kan hagla i luften.

Gårdagens motorsågsmassaker gick faktiskt över förväntan. Endast lite klagomål på att det inte fanns en kofot i hushållet, citat "hur fan man kunde leva utan en kofot". Tumstocken var tydligen "förbannad skit som borde slängas". Stämjärnet höll dock måttet till min stora förvåning. 

Nu är dörrhålet uppsågat och uppröjningsarbetet efter massakern i stort sett klart. Det var tydligen sågspån inne i datorn enligt J som såklart fick städa medans jag roade mig med bergsbestigning av Simonberget tillsammans med barn, hund och kompis Maria.

Trevlig lördagkväll på er!

Klart att vi orkar!

Fyra barn, en byracka, två katter, ett gammalt hus med en stor trädgård och absolut ingen tid att blogga.

RSS 2.0