Grillning, pudlar och favoritkusinbesök

Ännu en fredag har passerat. Jag har fått semester, om man nu kan ha det när man jobbar 20%? Tre veckor utan  jobb ska bytas mot tre veckor med 40% jobb i augusti. Det ger väl egentligen plus +/- noll.
 
Goda grannarna har varit här och grillat ikväll igen. Ni minns väl dem? Idag brände vi köttet på grillen, så i sista sekund fick vi ringa och fråga om gästerna möjligen kunde ta med sig ett paket korv när de skulle hit och äta middag. Grannarna är inte knussliga, inom fem minuter var de här med ett fruset hotdog-paket i handen.
 
Maten avklarades i vanlig ordning inom några få minuter. Långdragna sittningar är inget en barnfamilj ägnar sig åt. Förra årets julmiddag på självaste julafton klockades till hela 18 minuter.
 
Favoritkusinen Eric från bondgården har flyttat in. Han blev hitskjutsad av morfadern och med sig hade han en racercykel, en chipspåse och ett par badbyxor. Han stannar några dagar har vi fått veta. Nu skulle här cyklas. Mellanbror placerades mellan sadel och styre och sen bar det iväg. Fram och tillbaka på vägen i full fart. Jag hör mig själv säga "kör försiktigt" till chaffören och "håll i dig" till passageraren minst 10 gånger. Varje gång de kör förbi faktiskt.
 
 
Kusinen räknar ganska snabbt ut att det bor tjejer i närheten. Blyg är han inte heller för han åker dit och frågar tjejernas farmor, som han träffar vid huset, om tjejerna vill komma ut och cykla. Det vill tydligen tjejerna för helt plötsligt cyklar de också fram och tillbaka på vägen.
 
Sen dyker pudeln Vera med sin husse upp. De är ute på kvällspromenad. Vera är nyfriserad och hennes klippning granskas noga av oss. Det är hårband, örontejp, benmuffar och någon slags långpälsade områden uppe på korset. Enligt husse ska dessa sistnämnda puffar värma njurarna. I alla fall sa de så för länge sedan, berättar husse. Jag kan inte låta bli att vara en smula skitirriterande besserwisser. Jag sätter snabbt ord på mitt tvivel kring att njurarna skulle sitta så långt bak på en pudel.  Som tur är skrattar husse och det smyger så sakteliga fram att han egentligen inte tycker att Veras frisyr är särskilt tilltalande. Faktiskt lite pinsam, promenader i dagsljus undviker han om han kan, säger han med glimten i ögat.)
 
 
Nu sover storebror, mellanbror och kusin. Lillebror är vaken. Hur en ettåring kan hålla sig vaken till midnatt varje kväll är för oss en gåta. Men den gåtan kan vi försöka reda ut en annan kväll.
 
God natt.

Klart att vi orkar!

Fyra barn, en byracka, två katter, ett gammalt hus med en stor trädgård och absolut ingen tid att blogga.

RSS 2.0