Dagisinskolning

Idag var det första dagen på dagis för O. Det var två förväntansfulla grabbar som frivilligt borstade tänderna i morse innan det var dax för dagis.



Det krävs planering och lite tur om man skall hinna i tid, särskilt eftersom lilla A också skulle med. Han behöver ju mig när han blir hungrig. Vi kom nästan i tid och dagen gick bra även om O bröt ihop en smula av trötthet strax innan det var lunchdax på dagis.

Lunchen lagas för övrigt av personalen själva varje dag vilket jag tycker är jättebra. Barnen får alltså mat som lagas på plats och slipper dittransporterad industrimat. Nackdelar? Ja det fick jag klart för mig idag det är helt säkert.

Idag dök nämligen två kontrollanter upp oanmält som skulle gå igenom precis allt i köket. Jag tror de kom från kommunens "Miljö & Hälsa". Det klagades på disktrasor, skärbrädor, otillräcklig märkning.... you name it. Stackars V som lagade maten idag och fick tampas med kärringarna som vad jag såg inte drog på smilbandet i onödan.

Visst är det bra med god hygien men det kan ju finnas gränser. Eller vad sägs om att de klagade på disktrasans upphängning på köksblandaren. Det finns tre olika disktrasor i köket och just idag hängde den blåa som används för avtorkning av borden lite fel. Oh my god vilken katastrof.......

Sen var det en påse hemlagade köttbullar i frysen som var märkt med tillverkningsdatum. Däremot framgick inte vilket datum köttfärsen i köttbullarna var inköpt. Katastrof så får det tydligen inte vara. Oh my god igen......

Det var visst lite ost i kylskåpet som inte heller var märkt. Oh my god för tredje gången.....

Jag vet att det är väldigt rent i köket och att personalen är jättenoga med hygienen. Jag lovar att det finns inga föräldrar till småbarn som har ett kök som ens kommer i närheten av den noggrannhet som finns i detta dagiskök och ändå är det inte tillräckligt bra enligt dessa "kontrollanter".

Konklusionen av detta måste vara att oavsett hur mycket man anstränger sig kan det aldrig bli tillräckligt bra. Snacka om ett riktigt i-landsproblem när kontrollanterna inte har annat för sig än att än att åka runt och klaga på saker som ju faktiskt är helt meningslösa att klaga på. Sunt förnuft är ingenting de använder sig av när de skall bedömma ett dagiskök i allafall.

Heja V och M ni gör ett bra jobb i köket på dagis!



Klart att vi orkar!

Fyra barn, en byracka, två katter, ett gammalt hus med en stor trädgård och absolut ingen tid att blogga.

RSS 2.0