Fisksaft

Så var den årliga badutflykten till Byggninge avklarad. Inte en sommar utan ett dopp där brukar det heta. Förberedelsetid 5 timmar och då ingår fixa frukost, leta fram badkläder, packa bil, låna bil till dem som inte får plats, fixa lunch, tjata på barn och tjata lite till.
 
Matsäck:6,8 kg tung vattenmelon och två flaskor flädersaft.
 
Avgångstid 12:00. Första stopp efter 20 minuter. Bebis vill inte längre åka bil. Ammar på gräsmattan utanför Intersport. Pappan och barnen impulsshoppar Foppatofflor. Kollektiv kisspaus i buskarna bredvid köpcentret.
 
Stopp 2: Bebis skriker igen, lugnar sig när han får snuttetrasan som stinker surmjölk.
 
Stopp 3 även kallat "kolla om alla lever stoppet" eftersom det plötsligt blir så tyst att mamman får tvångstankar och tror att de kollektivt har slutat andas. Falskt alarm. Alla har somnat.
 
Ankomst 14:00. Parkeringen full, får vänta tills en en annan badgäst turligt nog bestämt sig för att åka hem. Parkerar. 3 av 4 barn vill bäras. Problem med packningen och inte minst melonen.
 
BADAR i omgångar. Pusslande med bebis. Hjälpa med puffar, badkläder. Storebror samlar snäckskal och döda fiskar i saftmuggen. "Ska ta hem och spara".
 
Äter melon och tigger fika av kusinerna som både har baguetter, grillkyckling och wienerbröd.
 
-Mer saft, skriker en.
-Det är bara att ta, svarar jag
-Tycker inte om fisksaft hojtar 2-åringen och kommer farandes med muggen
 
 
 
/ L
 

Klart att vi orkar!

Fyra barn, en byracka, två katter, ett gammalt hus med en stor trädgård och absolut ingen tid att blogga.

RSS 2.0